Workshops op ledendag

Op onze speciale ledendag, in het kader van ons 100-jarig jubileum, worden op zondag 16 april speciale workshops gegeven. Op deze pagina vind je meer informatie over de al bekende workshops. Wil je ook een workshop geven? Alles kan! Meld je aan via lustrum@vhjo.nl.

Op dit moment zijn de volgende workshops al genoteerd:

  • Marijn Mijnders: open vioolklas
  • Harry van der Meer: het ontstaan van het orkest
  • Rolf Buijs: samenspel, dirigeren, klankhouding of beweging
  • Laurens Woudenberg: hoorn ensemble

 

Over Marijn Mijnders: open vioolklas

Open vioolklas met Marijn Mijnders (violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest) met leuke tips voor (jonge) violisten met praktische vragen. Wat vind je moeilijk? Neem een eigen muziekstuk mee waar je mee bezig bent. Aandacht voor bijvoorbeeld de vioolhouding , schoudersteun en kinhouder, positiewisselingen of de Russische vingerstreek, klankvorming of gewoon wat maar de behoefte mag zijn.

Over Harry van der Meer: college “De ontstaansgeschiedenis van het symfonie-orkest”

Het Hofstads Jeugdorkest bestaat 100 jaar, maar hoe is eigenlijk ooit een symfonie-orkest ontstaan? Violist en dirigent Harry van der Meer neemt u mee terug in de tijd en zal dit geanimeerd en gepassioneerd aan u vertellen aan de hand van muziekstukken en mooie anekdotes.

Over Rolf Buijs: klank, houding en beweging

Rolf Buijs is de huidig dirigent van het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) geeft de workshop ‘Klank, houding en beweging’. Enkele wist-u-datjes over deze workshop: deze is geschikt voor alle instrumentalisten, zowel strijkers als blazers, altijd gericht op het verkrijgen van meer zeggenschap over de klank en legt de onderlinge samenhang tussen deze drie elementen bloot. De workshop vergroot het lichaamsbewustzijn in algemene zin, maar zeker ook tijdens het musiceren en werkt preventief voor fysieke klachten als gevolg van een (onbewust) slechte musiceerhouding. Dit bevordert een open musiceerattitude, waarbij samenspelen bovenaan staat. De workshop elementen uit Oefentherapie Mensendieck en César, Alexandertechniek, TaiChi en (Bikram) Yoga. Kortom, een leerzame workshop met Rolf waarbij, als beste teken van ontspanning, ook gelachen mag worden!

Over Laurens Woudenberg: hoorn ensemble

Een must voor alle hoornisten! Onder leiding van Laurens Woudenberg wordt er een hoorn ensemble geformeerd (klein of groot en voor jong en oud). Naast inspeeloefeningen en tips wordt er vooral samengespeeld en wellicht volgt er nog een kort optreden die dag! Laurens Woudenberg is oud-lid en solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouwworkest.

keyboard_arrow_up