In memoriam: Hetty de Groot-Bakker

In memoriam: Hetty de Groot-Bakker [14 november 1934 – 11 maart 2019]

Op 11 maart 2019 overleed ons erelid Hetty de Groot-Bakker. Tot op haar laatste dag was zij bestuurslid van de Vereniging Vrienden van het Hofstads Jeugdorkest.

Hetty was orkestmoeder van 1979 tot 1993. De herinneringen aan Hetty zijn prachtig, getuige de vele mooie woorden die er over Hetty gezegd zijn. Hieronder een bloemlezing.

“Ach, geen woorden… wat een lol hadden we met je”

“Ah lieve Hetty, wat was je een geweldige orkestmoeder. Dankbaar voor wat je allemaal gedaan hebt”

“Ach lieve Hetty, zoveel jaren intensief betrokken bij ons HJO. Haar enthousiasme was zo hartelijk en onbetaalbaar”

“Wat een naar bericht. Hetty met haar immer gestifte lippen en lichtblauwe coltrui en de bril aan het koordje… Ik zal haar herinneren als de moeder der orkestmoeders! Dank voor alle goede zorgen en de fijne tijd met onuitwisbare herinneringen bij het orkest”

“Hetty, die met al haar “kinderen” zoveel mogelijk contact bleef houden en het genoegen was wederzijds, helaas is het nu voorbij. Maar onze warme herinnering blijft. Zij was een voorbeeld met haar empathie”

“ Wat een verdrietig bericht. Warme herinneringen maar ze liet je ook na al die jaren nooit los. Een bijzonder mens met een groot hart. Veel sterkte voor de familie”

“Ach lieve Hetty, de warmste orkestmoeder aller tijden, een absoluut uniek en prachtig mens. Het ga je goed, veel sterkte voor de naaste familie “

“Woorden schieten tekort om Hetty’s bijdrage aan de vereniging te beschrijven. Samen met haar ‘kleine broertje” Lex was zij tientallen jaren de verpersoonlijking van HJO en VHJ. Oervrouw Huttie, lieve orkestoma: dank voor alles! “

“Tegelijk met de gevoelens van afscheid verschijnt ook de immense lach en stralende blik naar het leven.. dank je wel Hetty voor je aanwezigheid”

“De wereld is weer een mooi mens armer.. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor allen die haar liefhebben. De liefde blijft… altijd..”

“Moeder der moeders. Dit doet ff veel pijn, maar dat mag ook wel voor zo’n groothartig mens. Rust in volle vrede lieve Hetty”

“Dag lieve Hetty! Jij bent bijzonder en dat blijft. Veel sterkte”

“Oh mensen.. hier ben ik echt even stil van.. wat een lieve lieverd… zij was een stukje hofstad jeugdorkest en dus mijn jeugd. Denk er met zoveel liefde aan terug. Dank je Hetty”

“Lieve Hetty, de warmste en vrolijkste orkestmoeder aller tijden.. rust zacht in de wetenschap hoeveel je betekend hebt voor ontzettend veel mensen”

“Orkestmoeder sinds eeuwig, voor eeuwig”

“Lieve Hetty, dank voor alle liefde die je geschonken hebt. Je hebt zoveel zielen geraakt en je bent een beetje moeder van mij en van veel van mijn vrienden. Je was een belangrijke spil in de vreugde van honderden kinderen en hun relatie met muziek en hebt daardoor een handje in hoe ze zich als mens gevormd hebben. We zullen je niet vergeten!”

keyboard_arrow_up