VHJO ledeninformatie

Vertrouwenspersonen

In ons beleid sociale veiligheid staat beschreven hoe we hebben afgesproken met elkaar om te gaan.
Als je ongewenste omgangsvormen meemaakt, of ander gedrag dat niet past binnen onze afspraken, dan kan je terecht bij de orkestouders. Zij fungeren als vertrouwenscontactpersonen.

Als je het lastig vindt om het met hen te bespreken dan kan je terecht bij Jan Baas, de vertrouwenspersoon van de vereniging.

Jan Baas

Vertrouwenspersoon

Bij het Hofstads JeugdOrkest staan het plezier in samenspelen en het behalen van een zo hoog mogelijk muzikaal niveau voorop. We hebben als doel dat de leden de rest van hun leven enthousiast blijven over (het spelen van) symfonische muziek. 

Kinderen en jongeren mogen erop vertrouwen dat dit in een sociaal veilige situatie plaatsvindt. Ook vrijwilligers en professionals mogen erop vertrouwen dat er sprake is van sociale veiligheid binnen de vereniging. 

Daarom hebben we afspraken geformuleerd op het gebied van sociale veiligheid. Deze vindt u in ons sociale veiligheidsbeleid.

In dit document vindt u ook informatie over wie u kunt benaderen als u vragen of opmerkingen heeft op het gebied van sociale veiligheid.

VHJO heeft geen ongevallenverzekering voor orkestleden of voor de instrumenten van orkestleden tijdens repetities, concerten, studiedagen, vervoer, tournees etc. De orkestleden moeten zelf voor verzekering van hun instrumenten zorgen. Instrumenten die orkestleden van de Vereniging huren of lenen, zijn wel door VHJO verzekerd.

Spelen in een orkest en het repeteren thuis brengen helaas een risico op gehoorschade met zich mee. Zie bijvoorbeeld deze samenvatting van een wetenschappelijk onderzoek. Maatregelen daartegen moeten leden zelf nemen. Advies is om bij een audicien een stel oordoppen op maat te laten maken. Dat is de beste manier om te zorgen dat de doppen genoeg bescherming bieden en tegelijkertijd zo min mogelijk een belemmering vormen bij het spelen.

Vereniging Hofstads JeugdOrkest verwerkt persoonsgegevens zorgvuldig. Een en ander hebben we vastgelegd in onze privacyverklaring.

Beëindigen van  het lidmaatschap kan per 1 januari en per 1 juli. Er geldt een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen moet dus vóór 1 december of 1 juni gebeuren. De opzegging kan via het Ledenformulier. Je krijgt van de opzegging een bevestiging van de secretaris. Ook voor het wijzigen van je gegevens gebruik je het Ledenformulier.

keyboard_arrow_up