Wereldpremière Iuventa Aeterna door Johan de Meij

Op vrijdag 14 april vindt in Diligentia de wereldpremière plaats van de opdrachtcompositie van oud-lid (inmiddels een bekende componist en dirigent). Johan A. De Meij was actief lid in de jaren zestig. Johan de Meij (Voorburg, 1953) kreeg zijn muzikale opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij trombone en directie studeerde. Zijn bekroonde oeuvre van originele composities, symfonische transcripties en filmmuziekarrangementen heeft hem internationale bekendheid opgeleverd en is een vaste waarde geworden in het repertoire van gerenommeerde ensembles over de hele wereld.

Voordat Johan de Meij zich uitsluitend aan het componeren en dirigeren wijdde, had hij een succesvolle professionele carrière als trombonist en euphoniumspeler en trad hij op met vrijwel alle orkesten en ensembles in Nederland. Hij is een veelgevraagd gastdirigent en docent en wordt regelmatig uitgenodigd om zijn werken te dirigeren of over zijn composities te spreken.

Speciaal voor het 100-jarig bestaan van het Hofstads Jeugdorkest heeft hij een opdrachtcompositie gecomponeerd, getiteld “Iuventa Aeterna “. Dit werk zal in wereldpremière gaan op vrijdag 14 april in Diligentia. Op zaterdagavond 15 april wordt “Iuventa Aeterna” uitgevoerd door het Jeugdorkest in Amare.

De Vereniging Vrienden van het Hofstads JeugdOrkest schenken deze opdrachtscompositie aan het orkest.

 

keyboard_arrow_up