Hofstads JeugdOrkest 100 jaar

2023/04/14 00:00:00

Het oudste jeugdorkest ter wereld wordt 100 jaar! We zijn daarmee niet alleen het gezelligste jeugdorkest ter wereld, maar toevallig ook nog eens keer het oudste! Nergens ter wereld is een zelfstandig jeugdorkest te vinden dat ouder is dan het Hofstads JeugdOrkest. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. En als je dan een bijzondere verjaardag te vieren hebt, dan pak je natuurlijk even goed uit.

Deze pagina wordt het hele jaar bijgehouden om te vertellen over de activiteiten van ons 100 jarige lustrum. Omdat we daarbij soms ook afhankelijk zijn van andere organisaties of locaties, kunnen we nog niet alles verklappen. Zodra we zeker weten dat het door kan gaan, zullen we het hier op deze pagina vermelden. Natuurlijk ontvangen leden en alle betrokkenen bij het orkest ook onze nieuwsbrieven met meer informatie.

Aanmelden voor reünie of oud-ledenorkest!

Aanmelden reünie

Aanmelden RESERVELIJST Oud-ledenorkest

Op dit moment is de bezetting van het oud-ledenorkest compleet. Het is wel mogelijk om u aan te melden voor de reservelijst. 


Save the date: verjaardagsweekend 14, 15 en 16 april 2023
Het hele jaar organiseren we bijzondere momenten om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag. Maar het hart van onze festiviteiten is toch echt het feestelijke verjaardagsweekend op 14, 15 en 16 april 2023. Op vrijdag 14 april openen we met een speciaal Jubileumconcert in theater Diligentia in Den Haag. Dit is de plek waar het allereerste concert op de kop af 100 jaar geleden werd gehouden.

Op zaterdag 15 april organiseren we een jubileumeditie van ons jaarlijks Tilly Talboom-Smits concert. Dat doen we eigenlijk met twee concerten: in de middag de gangmakers en het Strijkersensemble en in de avond het Juniorenorkest en het Jeugdorkest. Tijdens beide concerten krijgen we een speciale traktatie: een optreden van het oud-ledenorkest! De concerten vinden plaats in Amare inclusief de reünie voor de oud-leden. Zodra de kaartverkoop start voor deze concerten, vermelden we dat op de website.

Meer informatie over het oud-ledenorkest vind je hier.

Op zondag 16 april organiseren we voor bestaande leden én oud-leden een gezellige VHJO-dag, meer informatie vind je hier.

Bericht voor oud-leden
Ben je oud-lid en hebben wij je gegevens nog niet, weet je dat niet zeker of zijn ze gewijzigd, geef dit dan door via het contactformulier op de alumni-pagina.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier de oud-leden nieuwsbrieven over het lustrum:

Activiteiten in het Jubileumjaar 2023

Onderstaand een overzicht van de tot nu toe geplande activiteiten in het lustrumjaar. Komende tijd wordt dit nog verder aangevuld met activiteiten en zal er meer informatie komen.

Jubileumconcert 100 jaar VHJO in Theater Diligentia, Den Haag
14 april 2023

Tilly Talboom-Smits concert Jubileum-editie met alle orkesten en het oudleden-orkest in Concertzaal Amare, Den Haag
15 april 2023

Meer over het oud-ledenorkest.

Oudleden-reünie, Den Haag
15 april 2023

VHJO-dag, Den Haag
16 april 2023

Meer over de VHJO Ledendag.

Lustrumtournee Juniorenorkest
Meivakantie 2023

Gangmakersdag
Zomer 2023

Festival weekend, Den Haag
30 juni t/m 2 juli 2023

Lustrumtournee Jeugdorkest
Zomervakantie 2023

Lustrumtournee Strijkersensemble
Zomervakantie 2023

Promenadeconcert Jubileum-editie in Concertzaal Amare, Den Haag
November 2023

Lustrum leden-slotevent, Den Haag
16 december 2023

Menu