Doel

Ons doel is om kinderen en jongeren kennis te laten maken met symfonische muziek door in een volwaardig symfonieorkest te spelen. Daarbij vinden we het belangrijk dat de leden plezier hebben in samenspelen en samen een zo hoog mogelijk muzikaal niveau halen. We hopen hiermee te bereiken dat de leden de rest van hun leven enthousiast blijven over (het spelen van) symfonische muziek.

Niveau

Binnen de vereniging hebben we verschillende orkesten met een oplopend niveau. We willen de leden muzikaal stimuleren. Dat betekent dat de partijen technisch best uitdagend mogen zijn, maar wel passend bij wat realistisch is voor kinderen van die leeftijd.

In/doorstroom

Bij instroom van nieuwe leden kijken de orkestouders en dirigenten naar de leeftijd, beheersing van het instrument en orkestervaring. Op basis daarvan stroomt het nieuwe lid in in één van de orkesten. In de jaren daarna stromen leden over het algemeen door naar volgende orkesten op basis van leeftijd, sociale contacten en niveau. Er wordt dus in principe niet voorgespeeld als een kind doorschuift.

Een uitzondering hierop is het Strijkersensemble: hiervoor worden leden van het Jeugdorkest door de dirigenten van het Jeugdorkest en het Strijkersensemble uitgenodigd om te auditeren.

Alle leden hebben les op hun instrument van een erkend muziekdocent.

Beleidsplan

Dit en veel veel meer is beschreven in ons beleidsplan.

keyboard_arrow_up