Ons bereikte het verdrietige bericht van het overlijden van Paul Bontenbal. Paul was voorzitter van het orkest van 1988 tot 1994 en drager van de zilveren knoop.

In het jubileumboek (p.274/275) staat een mooi verslag van de roerige tijd waarin Paul een sleutelrol speelde in het voortbestaan van het orkest. Als zijn zoon Marcel (trombone) hem in 1986 niet stiekem had uitgenodigd voor een beladen bijeenkomst, dan had het orkest er wellicht heel anders uitgezien. Door een conflict met het toenmalige bestuur hing het voortbestaan van het orkest op dat moment aan een zijden draadje.

Paul schreef een open brief en toen meer actieve ouders en orkestleden (en Lex Veelo) zich aansloten werden op zijn architectenbureau de contouren geschetst van een doorstart van orkest in de vorm die het nu nog steeds heeft: de Vereniging Haags Jeugdorkest, later weer onder de originele naam Hofstads Jeugdorkest. Paul is daarna 6 jaar voorzitter geweest.

Paul timmerde overigens als jongetje in 1946 al eens mee aan een podium voor een concert van het Hofstads Jeugdorkest op zijn school!

We zijn enorm blij met alles wat Paul voor de vereniging heeft gedaan. We herinneren hem als een actieve, joviale, betrokken en warme man.

We wensen de mensen om Paul heen veel sterkte met hun verlies.

keyboard_arrow_up