Jubileumweekend geopend! Hofstads nu écht 100 jaar!

Met heus klaroengeschal van het blazersensemble openden gisteravond de deuren van theater Diligentia voor het spectaculaire jubileumconcert van Hofstads JeugdOrkest. Precies 100 jaar geleden trad de eerste generatie muzikanten op datzelfde podium op. Gisteravond was het de eer aan enkele professionele muzikanten, aangevuld met actieve amateurs én leden van het huidige jeugdorkest om in de voetsporen van dat eerste orkest te treden. Onder bezielende leiding van Marcel Geraeds en gepresenteerd door Ronald Kieft werd het met recht een historische muzikale avond voor het oudste en gezelligste jeugdorkest ter wereld.

Een van de hoogtepunten van het concert was de wereldpremière van de opdrachtcompositie van oud-lid (inmiddels een bekende componist en dirigent) Johan de Meij. Speciaal voor het 100-jarig bestaan van het Hofstads Jeugdorkest componeerde hij “Iuventa Aeterna “, oftewel de eeuwige jeugd.

Twee bijzondere momenten markeerden de avond: postuum werd een gouden knoop uitgereikt aan Tilly Talboom-Smits en haar familie. Ook werd het kloeke jubileumboek uitgereikt aan burgemeester Jan van Zanen, die het orkest roemde als muzikale ambassadeurs.

Later dit weekend treden alle vijf orkesten en het ensemble van Hofstads JeugdOrkest op in cultuurtempel Amare.
Kijk hier voor kaartjes: https://hofstadsjeugdorkest.nl/evenement/jubileumconcerten-in-amare/

 

keyboard_arrow_up