Partners

Vereniging Hofstads JeugdOrkest heeft veel partners en daar zijn wij heel blij mee. Samen met onze partners kunnen we leuke en uitdagende activiteiten organiseren voor de orkestleden en de Vereniging. Dat gebeurt zowel op projectbasis als permanent. Met elkaar delen we de visie dat (klassieke) muziek en cultuur in het algemeen, belangrijk zijn voor de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen.

We nemen graag deel aan partnerschappen en gezamenlijke initiatieven. Zo kunnen we de ervaringen van onze leden verrijken en kunnen we een breed publiek van klassieke muziek laten genieten. We staan altijd open voor voorstellen tot samenwerking. Onder onze partners zijn:

Muziekscholen en -docenten

Als Vereniging hebben wij nauwe banden met diverse muziekscholen in Den Haag en omgeving, zoals Muziekacademie Den Haag, de Haagse Muziekcentrale en Virtuosi Music School. De mogelijkheid om in een ensemble of orkest samen muziek te maken is motiverend voor de kinderen die een instrument leren bespelen en heeft een positieve invloed op hun muzikale ontwikkeling. Omgekeerd waarborgen onze contacten met de muziekscholen en met tientallen individuele muziekdocenten de aanwas aan nieuwe spelers die nodig is voor de continuïteit  van de orkesten. Een win-win samenwerking!

Het Residentie Orkest

Met het Residentie Orkest hebben wij hechte banden, direct en via oud-leden. Onze huidige leden profiteren van optredens en cursussen van het professionele Haagse orkest. Eerder werkten wij ook samen met het Leerorkest van het Residentie Orkest: The Residents. Door The Residents krijgen leerlingen van scholen uit ‘krachtwijken’ de kans zich 3 jaar lang muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen.

Stichting Service Activiteiten Den Haag en Omstreken (SSA)

De Stichting Service Activiteiten Den Haag en Omstreken (SSA) is al tientallen jaren betrokken bij de organisatie van het Promenadeconcert. De Stichting wordt gedragen door verschillende Lions en Rotary serviceclubs uit Den Haag en omstreken. Zij maakt het met dit concert mogelijk dat jonge musici van Hofstads JeugdOrkest op een professioneel podium kunnen musiceren en hun muzikale talenten aan een breed publiek kunnen laten horen en zien. Het jaarlijks concert heeft ook een belangrijk sociaal-maatschappelijk aspect: ieder jaar wordt een grote groep speciale gasten door de serviceclubs uitgenodigd om te komen genieten van dit concert op een mooie plek, met prachtige muziek en een vrolijke sfeer.

Festival ‘Noordeinde Nocturne’

Het Juniorenorkest verzorgt al jaren het openingsconcert van het jaarlijks Noordeinde Nocturne Event, een festival met muziek, kunst, fashion en culinair genieten op het Noordeinde in Den Haag.

Junioren Symfonieorkesten Festival – Archeon

Onze jongere orkesten doen jaarlijks mee aan het Junioren Symfonieorkesten Festival in het Romeinse Archeon Park. Zij spelen daar samen met meer dan 500 andere jonge orkestleden uit heel Nederland.

War Child – Pink Floyd Tribute

In 2016 en 2019 heeft het VHJO Jeugdorkest samen met ‘The Pink Floyd Sound’ en ‘Popkoor Prestige Pro’ een uniek Symphonic Tribute Concert in World Forum The Hague uitgevoerd. Met dit project werd geld opgehaald voor War Child.

KiKa – Rockopera

In 2012 en 2013 heeft het VHJO Jeugdorkest samen met band PB II een rockopera-project uitgevoerd. Met dit project is veel geld opgehaald voor de bestrijding van Kinderkanker via KiKa.

Federatie voor Amateur Symfonie- en strijkorkesten (FASO)

Vereniging Hofstads JeugdOrkest is lid van de Federatie voor Amateur Symphonie- en strijkorkesten (FASO).

Festival Classique Den Haag

In eerdere jaren traden het VHJO Junioren- en Jeugdorkest op als performers tijdens het Festival Classique in Den Haag– op het Plein en het Hofvijver.

Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag

Om de muzikale vaardigheden van de orkestleden verder te ontwikkelen stimuleert de vereniging het spelen van Kamermuziek, onder meer in samenwerking met het Internationale Kamermuziekfestival.

Filmorkest Pijnstillers

Heel bijzonder was het voor het Jeugdorkest om te figureren in de verfilming van het boek ‘Pijnstillers’ van Carry Slee. Het Jeugdorkest is in deze film een orkest dat een internationaal concours wint.

keyboard_arrow_up