Comité van Aanbeveling

Heel blij zijn wij met de steun van de leden van ons Comité van Aanbeveling:

Jozias van Aartsen
Burgemeester van Den Haag 2008-2017

Jozias van AartsenAls burgemeester van Den Haag ben ik er trots op dat wij de geboortestad zijn van het eerste en oudste jeugdorkest ter wereld. De Vereniging Hofstads JeugdOrkest is uitgegroeid tot een vereniging met maar liefst driehonderd leden. De doelstelling is duurzaam en goed: ‘kinderen en jongeren de kans geven om samen symfonische muziek te maken’.

Onder de inmiddels meer dan duizend oud-leden van het jeugdorkest bevinden zich bekende musici, enthousiaste amateurs én ambassadeurs van klassieke muziek. Het inspireert mij ontzettend dat deze oud-leden nog regelmatig terugkeren bij de lustra van de Vereniging om weer muziek te maken met elkaar en met de jonge generaties. Het laat zien dat de vereniging, waarvoor ik heel graag zitting neem in het Comité van Aanbeveling, een succesvol bestaan leidt.

Marieke Blankestijn
Concertmeester van Chamber Orchestra of Europe, London Mozart Players en Rotterdams Philharmonisch Orkest
Oudlid (violiste) van Vereniging Hofstads JeugdOrkest

Marieke BlankestijnDe Vereniging Hofstads JeugdOrkest was voor mij 9 jaar lang het hoogtepunt van de week. En als ik nu een concert van het jeugdorkest bezoek, herken ik direct de sfeer van toen. De Vereniging Hofstads JeugdOrkest maakt met enthousiasme en op een ongedwongen manier muziek op een hoog niveau; heerlijk om te zien en te horen. De reizen waren voor mij onvergetelijke ervaringen, zowel op muzikaal als op sociaal gebied.

In een tijd waarin de klassieke muziekwereld het heel moeilijk heeft, is het heel belangrijk dat jonge mensen op een inspirerende manier met muziek bezig zijn. Dat ze liefde voor klassieke muziek ontwikkelen en die uitdragen naar hun leeftijdsgenoten. Hieraan geef ik heel graag mijn steun!

Johan de Meij
Componist en dirigent
Oudlid (trombonist) van Vereniging Hofstads JeugdOrkest

Johan de MeijHet heeft een aantal jaren geduurd voordat ik besefte wat een voorrecht het was dat ik heel jong al kennis kon maken met een symfonieorkest en met de prachtige orkestliteratuur. In het begin was dat bij de Vereniging Hofstads JeugdOrkest. Deze ervaring is medebepalend geweest voor mijn huidige carrière als componist en dirigent. De Vereniging Hofstads JeugdOrkest is van onschatbare waarde voor ons cultuurgoed. Niet alleen nu, maar ook voor nog vele komende generaties jonge musici. Dit is voor mij een belangrijke reden om zitting te nemen in het Comité van Aanbeveling.

Lawrence Renes
Directeur van Royal Swedish Opera en dirigent
Oudlid (violist) van Vereniging Hofstad JeugdOrkest

Lawrence RenesIn mijn jeugd was ik eerst vooral met turnen bezig. Maar toen het praktisch onmogelijk bleek om op Papendal te gaan trainen, stapte ik over naar de muziek. En zo zat ik op mijn veertiende ‘ineens’ tussen de tweede violen van de Vereniging Hofstads JeugdOrkest. Daar werd ik gegrepen door Tsjaikovski’s Vierde Symfonie en is mijn passie voor muziek ontstaan. Deze heb ik jaren in Nederland uitgedragen in mijn rol als dirigent én ambassadeur voor de klassieke muziek, ook rondom alle bezuinigingen. Met dezelfde overtuiging spreek ik graag mijn steun uit voor de Vereniging Hofstads JeugdOrkest waar het ooit voor mij begon.

keyboard_arrow_up