Voorbereidend orkest

Repetitie Zaterdagmiddag 16.15-18.30 uur, Dalton Den Haag
Dirigent Sanneke Hendrich
Orkestcoördinatoren Voorbereidend orkest

Het VHJO Voorbereidend orkest bestaat gemiddeld uit ca. 40 leden in de leeftijd van ongeveer 10-14 jaar (kernleeftijd van het Voorbereidend orkest is 11-12 jaar). Het Voorbereidend orkest is het orkest dat volgt op het Basisorkest. Naast strijkers en blazers zijn er in het Voorbereidend orkest ook pauken en slagwerk. Met het toenemen van de grote van het orkest en het spelniveau van de orkestleden neemt ook het niveau van de muziekstukken in dit orkest verder toe.  Het Voorbereidend orkest staat onder leiding van dirigent Sanneke Hendrich. Ieder jaar is er een aantal concerten waar het Voorbereidend orkest voor publiek optreedt, waaronder het Lenteconcert, Zomerconcert en Kerstconcert.

“In het Voorbereidend Orkest is het mooi om te zien hoe de kinderen toegroeien naar het samenspel, naar elkaar leren luisteren om samen muziek te maken in een periode van het opgroeien waarin veel gebeurt”

Sanneke Hendrich

Sanneke Hendrich speelt viool vanaf haar 5e levensjaar. Sanneke studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in 2011 afstudeerde als eerstegraads Docent Muziek. Ze studeerde verder aan de Universiteit Utrecht en behaalde daar in 2013 haar Master in de Muziekwetenschap. Tijdens deze studies ontstond haar grote passie voor het dirigeren.

Sanneke dirigeert sinds 2011 bij het Hofstads JeugdOrkest, eerst bij het Basisorkest en tegenwoordig bij het Voorbereidend Orkest. Ze was concertmeester bij het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en speelt verder viool in diverse andere orkesten, waaronder het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest. Sanneke werkt bij de afdeling Educatie van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, op diverse basisscholen in Den Haag als Muziekvakdocent, is dirigent en pianiste bij het Alphens Mannenkoor en dirigeert regelmatig projectorkesten zoals het Orkest van Midden-Delfland.

Jubileumconcert – 15 april, Amare

 • F. Schubert – Symfonie nr. 8 “Unvollendete" (arr. R. Meyer)
 • L. Clark – Engines of Resistance
 • arr. R. Longfield – Bond, James Bond

Zomerconcert – 1 juli, Dalton

 • Vaclav Nelhybel – Overture for Orchestra
 • Electric Light Orchestra / arr. Terry Kenny – Mr. Blue Sky
 • Abba / arr. Roy Philippe – Mamma Mia

Alle gangmakers en Juniorenorkest o.l.v. Sanneke:

 • D. Burndrett – Little Tango
 • D. Burndrett – Tango Al Fresco

Concert in de Bibliotheek Loosduinen – 9 december en 
Kerstconcert –16 december, Dalton

 • J. Sibelius, arr. R. Meyer – Finlandia
 • E. Grieg, arr. R. Meyer – Peer Gynt Suite, Selections
 • J. Williams, arr. M. Story – Highlights from Harry Potter
 • Arr. M. Story – Christmas at the Symphony
Speel mee

Bespeel je een orkestinstrument en heb je muziekles op je instrument, dan ben je van harte welkom om lid te worden van Vereniging Hofstads JeugdOrkest en mee te spelen in een van onze orkesten. Een aantal keer per jaar organiseren we een instroomdag.

Meer weten?

Instroomdagen

Instroomdag nieuwe leden

2024-04-20 15:30:00

Speel jij de binnenkort mee in een van onze orkesten? Bespeel je een orkestinstrument en heb je muziekles op je instrument, dan ben je van harte welkom om lid te worden van Vereniging Hofstads JeugdOrkest.

keyboard_arrow_up