Juniorenorkest

Het Juniorenorkest heeft al een echte symfonische bezetting en speelt onder leiding van Lex Blankestijn bewerkingen van composities uit het klassieke repertoire, film- en musicalmuziek en hedendaags repertoire. Het Juniorenorkest bestaat uit ongeveer 70  jeugdigen in de leeftijd van ca. 12 – 16 jaar. Wil je graag meespelen in het orkest met welk instrument dan ook, maar weet je niet of er plek is, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 Repetitie: op zaterdagmiddag van 16.15 tot 18.30 uur, Dalton Den Haag

Orkestcoordinatoren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

De dirigent: Lex Blankestijn

Lex Blankestijn“Ik heb zelf als kind in het Hofstads Jeugd Orkest gespeeld, en weet daardoor hoe enorm stimulerend het samenspel binnen dit jeugdorkest kan zijn. Het is dan ook een voorrecht om iedere week met de jeugd van nu met muziek aan de slag te gaan, hen kennis te laten maken met verschillende muziekvormen en hen uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen.”

Lex Blankestijn (1958) begon zijn loopbaan als fluitist in Hofstads JeugdOrkest. Hij studeerde dwarsfluit bij Koos Verheul aan het Amsterdams Sweelinck Conservatorium en bij Geoffrey Gilbert in de Verenigde Staten. Later ging hij orkestdirectie studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 1997 deze studie afsloot met een concert met het V.U.-Kamerorkest.

Lex Blankestijn is sinds 1992 verbonden aan Hofstads JeugdOrkest, eerst als dirigent van het Voorbereidend Orkest, later bij het Juniorenorkest. Daarnaast dirigeert hij regelmatig andere amateur-orkesten. Na zijn studie aan de Pedagogische Academie is hij sinds 2007 ook verbonden als leerkracht aan een basisschool in Amsterdam.

Minimumvaardigheden

Muziek in de toonsoorten van 4 mollen tot 4 kruizen, d.w.z. voor trompet en klarinet in Bes: van 2 mollen tot 6 kruizen.

Strijkers

zelfstandig kunnen stemmen. Gebruik (van alle tonen) van de chromatische toonladder, ook met vingerzetting. Streekaanwijzingen kunnen aantekenen. Bekendheid met de streekindeling. Bekendheid met de streeksoorten martele en staccato.

Blazers

Intonatie-correcties kunnen toepassen. Dynamisch spel zonder intonatie verandering.

Slagwerk

zelfstandig kunnen inzetten. Pauken stemmen. Kleine trom roffel. Melodisch slagwerk.

Open plaatsen

het JuniorenOrkest is een open orkest met plek voor alle instrumenten. Wil je weten of er ook nog plek is voor jou, met jouw instrument? Vast wel! Kom eens langs of mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.