Tarieven & Inschrijven

Lessen

De kosten van 18 introductielessen met ingang van 1-1-2021 zijn als volgt:

groepslessen 2 of 3 kinderen; respectievelijk drie kwartier of een uur les: € 305,-
individuele les van een half uur: € 405,-

Voor bepaalde blaasinstrumenten en slagwerk geldt een stimuleringsregeling met speciale prijzen (zie de nieuwspagina van de Orkestacademie).

Na afloop van de introductieopleiding kunt u de lessen bij de docent voortzetten. Voor kinderen met een ooievaarspas geldt een kortingsregeling. Voor bepaalde blaasinstrumenten is er een extra stimuleringsregeling via de Orkestacademie.

Betaling van de lessen verloopt direct aan de docent voor het geldende uurtarief van € 45 per uur.

Gebruik van Instrumenten

De vereniging Hofstads Jeugdorkest bezit blaasinstrumenten, contrabassen (diverse maten) en altviolen (15-16″) en stelt deze gratis ter beschikking aan kinderen die een introductieopleiding gaan volgen. Na afloop van de introductieopleiding van 18 lessen kan het instrument gehuurd worden. Voorwaarden voor het gebruik van een instrument zijn als volgt:

  • Les bij een gediplomeerde docent of muziekschool
  • Borg voor het instrument betaald
  • Gebruikersovereenkomst getekend

Voor het gebruik van violen, altviolen (11-14″) en cello’s werkt de vereniging samen met Strijkinstrumentenshop.nl

Tarieven per 1 september 2014

Tijdens de introductiecursus/Fiddlekids gratis
Kinderen tot 14 jaar €60
Kinderen vanaf 14 jaar €120
Borg1 €100

1 Bij de terugbetaling van de borg verrekenen wij de verzekeringspremie voor het instrument

Betaling van de huur en de borg verloopt via een machtiging aan de Vereniging Hofstads JeugdOrkest. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk les te nemen op een eigen instrument.

Voor bepaalde blaasinstrumenten geldt een stimuleringsregeling met speciale prijzen (zie de nieuwspagina van de Orkestacademie).

Hoe werkt het?

Zodra de inschrijving van een nieuwe leerling ontvangen is, wordt er een instrument gereserveerd  (zolang de voorraad strekt!). Voordat de lessen beginnen krijgt de nieuwe leerling een uitnodiging om het instrument af te halen. Een viool, cello of contrabas moet eerst worden aangemeten. Er zijn 6 verschillende maten strijkinstrumenten: 1/16, 1/10, 1/8, 1/4, 1/2 of 3/4. Voor violen, altviolen (11-14″) en cello’s verloopt de uitreiking van het instrument via Strijkinstrumentenshop.nl.

Inschrijven gaat via het inschrijfformulier:

Menu