Als je muziekles wilt hebben, zul je eerst een instrument moeten kiezen. Sommige kinderen weten al welk instrument ze willen leren bespelen, echter voor de meeste kinderen is het best wel een moeilijke keuze. Daar kunnen wij je bij helpen! Begin september staan we altijd op de Haagse UIT markt met instrumenten en een paar weken later is de ‘Open dag’ van onze Vereniging. Daar kun je komen kijken, luisteren en proberen. Ook is het gedurende het gehele jaar mogelijk op individuele basis een afspraak te maken om diverse instrumenten te proberen. Stuur hiervoor een mail naar info_orkestacademie@vhjo.nl

Kijk voor inspiratie ook bij ons interactieve orkest.

Samen muziek maken is leuk. Daarom stimuleert de Vereniging Hofstads JeugdOrkest kinderen om een orkestinstrument te bespelen. Enthousiaste docenten leren kinderen van ongeveer 4-12 jaar (afhankelijk van het instrument) op een speelse manier samen muziek te maken. 

Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden voor muzieklessen.

  • Een introductieopleiding op een instrument volgen. Het instrument krijg je dan van ons in bruikleen. De introductieopleiding is fijn als je wilt kijken of je het instrument echt leuk vindt.
  • Muzieklessen volgen via de Vereniging bij de Muziekacademie Den Haag, bij een andere muziekschool of bij een privé docent. De orkestacademie heeft contact met zeer veel muziekdocenten en kan je hierbij goed adviseren.

Introductieopleidingen

De introductieopleiding duurt ongeveer 18 weken. Je mag het instrument gratis gebruiken tijdens deze cursus (zolang de voorraad strekt). 

Viool- of celloles vindt meestal plaats in groepsverband. Andere instrumenten vaker individueel, e.e.a. afhankelijk van het aanbod van startende kinderen/jongeren. De groepscursussen starten zodra er genoeg kinderen zijn die les willen nemen. Je kunt pas aan de cursus beginnen als de betaling bij ons binnen is.

In deze cursus maak je kennis met je instrument. Je leert wat er nodig is om op je instrument te kunnen spelen. Ook leer je noten lezen. Na deze lessen kun je al een paar simpele liedjes spelen!  Als blijkt dat het instrument toch niet zo goed bij je past, dan kan je na 18 lessen stoppen. Maar het is natuurlijk leuker om door te gaan en uiteindelijk in één van de orkesten van Vereniging Hofstads JeugdOrkest mee te spelen. Na afloop van de introductieopleiding kunnen de muzieklessen voorgezet worden bij de docent of een andere docent naar keuze.

Viool bij Fiddlekids

Wil je viool spelen, dan kun je al beginnen vanaf 4 jaar. Daarvoor heeft de Orkestacademie een speciaal programma, dat ‘Fiddlekids’ heet.

Meer weten?

Heb je interesse in een introductieopleiding of in muziekles? Neem dan contact op met de Orkestacademie via info_orkestacademie@vhjo.nl

Of meld je hier aan. We nemen dan snel contact met jou en je ouders/verzorger op. 

keyboard_arrow_up