Instrumentenverhuur

Vereniging Hofstads JeugdOrkest bezit een aantal instrumenten. We stellen deze gratis ter beschikking aan kinderen die muziekles gaan volgen. Na afloop van de introductieopleiding kan het instrument gehuurd worden. Direct een instrument kopen is immers een grote stap, vooral als een kind nog niet weet wat hij of zij leuk zal vinden. Natuurlijk mogen ze ook hun eigen instrument meebrengen of aanschaffen.

Voorwaarden voor huur van een instrument

  • Inschrijven als lid van de vereniging
  • Les bij een docent of muziekschool die bij ons bekend is
  • Borgstelling voor het instrument
  • Getekende huurovereenkomst

Bij tarieven kun je wat de huurtarieven zijn. Tijdens een introductiecursus is het huurtarief inbegrepen in de cursusprijs.

Hoe werkt het?

Zodra we de inschrijving van een nieuwe leerling ontvangen, reserveren we een instrument voor hem of haar (zolang de voorraad strekt!). Voordat de lessen beginnen krijgt de nieuwe leerling een uitnodiging om het instrument af te halen. Een strijkinstrument moet eerst worden aangemeten.

Diverse maten strijkinstrumenten

Er zijn 6 verschillende maten strijkinstrumenten: 1/16, 1/10, 1/8, 1/4, 1/2 of 3/4. Als je lid bent, kun je bij ons een strijkinstrument huren totdat je toe bent aan een hele viool, altviool, cello of contrabas. Dit instrument dien je dan zelf aan te schaffen of te huren. In uitzonderingsgevallen kan wel een 4/4 viool, altviool, cello of contrabas worden gehuurd. De Orkestacademie verzorgt het onderhoud van de instrumenten.

Heeft uw kind heeft een groter instrument nodig?

Wanneer uw kind aan een grotere maat toe is, kunt u contact met ons opnemen via materiaal@vhjo.nl. Doet u dit wel altijd in overleg met de docent. Vervolgens maken wij een afspraak om het instrument te wisselen.

keyboard_arrow_up