Voorjaar bij de gangmakers!

Het was een échte voorjaarsdag: frisse wind, felle zon én prachtige muziek… De Gangmakers van Hofstads JeugdOrkest trakteerden familie, vrienden en andere geïnteresseerden tijdens het Lenteconcert op prachtige muziekstukken.

De grote aula van het Dalton Den Haag was op zondag 10 april ondanks het mooie weer volgestroomd met belangstellenden om te genieten van het muzikale talent van de drie jongste orkesten van Hofstads JeugdOrkest

De allerkleinsten in het Strijkorkest speelden met veel plezier onder andere Drummers March, Au clair de la lune en Old Joe Clarke. De strijkers stonden ditmaal onder leiding van invallend dirigent Sanneke Hendrich, omdat Nicoline Asberg helaas door ziekte was uitgevallen. De aanstormende talenten van het Basisorkest onder leiding van Inge Reinders-Cornelissen speelden maar liefst acht muziekstukken, waaronder Sailing on the Sea, Wals 1 uit Op. 39 en Gypsy Dance. De muzikanten van het Voorbereidend orkest, onder leiding van Sanneke Hendrich, trakteerden de aanwezigen op 4 spektakelstukken, waaronder de Barbier van Sevilla en Italian Folk Festival. Als slotakkoord speelden het Basisorkest en het Voorbereidend Orkest ook nog twee stukken samen: Slavonic Legend en Western Hoedown.

Het VHJO dankt alle gangmakers en dirigenten voor hun knappe prestaties en alle aanwezige vrijwilligers voor hun inzet om het voorjaar op z’n Hofstads in te kunnen luiden. Laat die zon nu maar komen!

keyboard_arrow_up