We ontvingen het droeve nieuws van het overlijden van Joop van der Louw.

Joop was vanaf de start in 2003 tot 2011 dirigent van de VHJO Big Band. Onder zijn leiding ging de bigband mee op de Suriname tournee.

Veel leden wilden graag meespelen in Joop’s gezelschap. Uiteraard koperblazers, maar ook klarinettisten en fluitisten op saxofoon. Er waren zelfs strijkers die speciaal voor de bigband een tweede instrument leerden spelen! De bigband trok ook koperblazers van buiten de vereniging aan die daarna ook mee gingen spelen in het jeugdorkest.

In het jubileumboek staat een mooie anekdote over de poging om tijdens de repetities van de bigband zelf eten te frituren. Een smeltende haspel zorgde helaas voor kortsluiting… Beter verliepen de etentjes bij Joop thuis, als hij aan het einde van het orkestjaar voor de hele bigband kookte.

Joop was trompettist in vele Nederlandse symfonieorkesten en docent trompet in Rotterdam, Leiden en Leiderdorp. Veel VHJ-trompettisten hebben les gehad van Joop. Hij richtte de ‘Art Big Band’ en brass-ensemble ‘Matthew Locke’ op waarmee hij veel concerten gaf in binnen- en buitenland.

We herdenken Joop als een inspirerende en energieke kracht binnen de vereniging en we wensen zijn vrouw Pieternel en kinderen Roefke en Adriaan (beiden oud-VHJO-lid) veel sterkte met het verlies.

 

 

keyboard_arrow_up