Concerten en activiteiten

Optredens en concerten zijn de muzikale hoogtepunten voor onze orkesten. Jaarlijks organiseren we meer dan tien concerten. Naast de wekelijkse repetities en de concerten is er voor de leden meer te beleven bij VHJO. Zo zijn er regelmatig gezellige studiedagen en sociale activiteiten om aan mee te doen. Ook gaan het Juniorenorkest en het Jeugdorkest eens in de twee jaar op buitenlandse tournee.

Kijk en luister hier naar de orkesten van Vereniging Hofstads JeugdOrkest

Concerten

Jaarlijks terugkerende concerten van Hofstads JeugdOrkest:

Tilly Talboom-Smits concert  – in april
Het Jeugdorkest en één van de jongere orkesten verzorgen samen dit concert. Het concert is vernoemd naar de oprichtster van het Jeugdorkest en de Vereniging Hofstads JeugdOrkest.

Lenteconcert – in april
Voorjaarsconcert door de jongste orkesten, oftewel de Gangmakers: het Strijkorkest, het Basisorkest en het Voorbereidend orkest. Veelal is ook het Strijkersensemble bij dit concert aanwezig.

Zomerconcert – in juli
Alle orkesten treden hier op voor familie en vrienden en laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Met dit concert sluiten we voor de zomervakantie het schooljaar af.

SSA Promenadeconcert – in november
In samenwerking met de Stichting Service Activiteiten Den Haag en omstreken (SSA) organiseren wij al bijna 40 jaar het Promenadeconcert. Een concert door het Juniorenorkest en het Jeugdorkest in het Zuiderstrandtheater.

Kerstconcert – in december
Alle orkesten treden op voor familie en vrienden als sfeervolle afsluiting van het jaar.

De orkesten van Hofstads JeugdOrkest doen daarnaast regelmatig mee aan allerlei evenementen, zoals de Uitmarkt Den Haag, het Noordeinde Nocturne Festival en het Archeon Jeugdorkesten Festival.

keyboard_arrow_up