Promenadeconcert 22: groots muzikaal feest in Amare

Alle ingrediënten waren verzameld: tientallen jonge muzikanten, een prachtige concertzaal, druilerig zondagmiddagweer en honderden enthousiaste toeschouwers… Het Promenadeconcert 2022 was dan ook een groot succes. Afgelopen zondagmiddag 20 november speelden het Juniorenorkest en het Jeugdorkest van VHJO de sterren van de hemel in de concertzaal van Amare in Den Haag.

Ieder jaar organiseert Hofstads JeugdOrkest samen met de Stichting Service Activiteiten Den Haag (SSA), een samenwerkingsverband van de serviceclubs Lions en Rotary uit Den Haag, het Promenadeconcert. Met een combinatie van klassieke symfonische werken tot filmmuziek leefden de muzikanten zich uit om het publiek te laten horen wat ze in hun mars hebben. Het Strijkersensemble, onder leiding van Harry van der Meer, speelde in de pauze tussen de bezoekers in de foyer van Amare.

Het Juniorenconcert, onder leiding van Lex Blankenstijn, opende met Abba’s ‘Super Trouper’ en Mozarts Symfonie nr 12 en kreeg later met het meeslepende ‘Ouverture Orpheus in de onderwereld’ het publiek op de banken. Koorschool Viva la Musica, onder leiding van Ceciel van der Zee, bracht voor de pauze enkele muziekstukken ten gehore. Als toegift voor de pauze lieten de muzikanten van het Junioren horen dat zij, samen met de Koorschool, ook uitstekend a capella kunnen zingen door een meerstemmige variant van Mika’s liedje Grace Kelly de zaal in te schallen.

Na de pauze liet het Jeugdorkest, onder leiding van Marcel Geraeds, zich van z’n beste kant zien. Van Gershwin’s Promenade ‘Walking the dog’, Saint-Saèns ‘Danse bacchanale’ en Rossini’s ‘La Boutique fantasque’ bouwde het Jeugdorkest op naar een geweldig solo-optreden van Warre Dendievel (de winnaar van Prinses Christinaconcours 2022). Tchaikovsky’s ‘Ouverture 1812’ en Gershwin’s ‘Cuban overture’ maakte het muzikale pallet compleet. Een swingende toegift en een staande ovatie toonde de hoge kwaliteiten van het meest ervaren orkest van het VHJO.

Het bestuur van VHJO dankt alle vrijwilligers en SSA voor het mogelijk maken van dit geweldige spektakel, een muzikaal hoogtepunt van het jaar.

Zodra foto’s en video beschikbaar zijn, zullen we deze bij dit bericht plaatsen.

keyboard_arrow_up