Hofstads JeugdOrkest is klaar voor de Kerst!

Een geslaagd en sfeervol kerstconcert van Hofstads JeugdOrkest zorgde ervoor dat het publiek die avond met kerstklassiekers in hun hoofd weer naar buiten ging. Honderden mensen hadden de kou en de glibberige trottoirs getrotseerd om van een muzikaal kerstfeest te kunnen genieten. De muzikanten van de vier jongste orkesten – Strijkorkest, Basisorkest, Voorbereidend Orkest en het Juniorenorkest – waren in vorm en speelden de kerststerren van de hemel!

 

Het kerstconcert van Hofstads JeugdOrkest in de Koningkerk in Voorburg was een prachtig muzikaal feest. De jonge muzikanten, tussen de 7 en 15 jaar oud, speelden met veel enthousiasme en gaven een geweldige show weg. Het concert begon met een optreden van het Strijkorkest, onder leiding van Nicoline Asberg, met sfeervolle kerstklassiekers zoals “We wish you a merry christmas” en durfden ook enkele meer ingewikkelde stukken te spelen, zoals “Fiddling farmers” en “Celtic Christmas Fantasy”.

Het Basisorkest, o.l.v. Inge Reinders, bracht het publiek voor de pauze negen kort muziekstukken, die lieten zien hoe ver ze dit jaar alweer gegroeid waren. Met “Mars in G” van Bach en “Menuet uit symfonie 75 F” van Haydn maakten ze op het publiek grote indruk. Een speciale vermelding verdient de slagwerker bij “Christmas in the Kitchen” die een solo werd weggaf met waterglazen, potten en pannen!

Het Voorbereidend Orkest, ditmaal onder leiding van Otto Kaaij voerde het publiek mee over woelige baren (“Drunken Sailor”) en verre oorden (“Themes from Sheherazade”). Een vrolijke uitvoering van Rudolph the Red Nosed Reindeer mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het toeval wilde dat zowel het Voorbereidend Orkest als het Juniorenorkest “Medieval Legend” wilde spelen, waardoor besloten werd dit muziekstuk gezamenlijk ten gehore te brengen, waardoor het podium volstroomde.

Tot slot maakten de muzikanten van het Juniorenorkest, o.l.v. Lex Blankestijn, na een prachtige uitvoering van Mary’s boychild, ook een uitstapje naar het Wilde Westen via “Prairiesong” en zelfs naar de onderwereld, via “Ouverture Orpheus in de onderwereld” (Offenbach). Het publiek werd meegevoerd en beloonde de jonge muzikanten met een daverend applaus.

Het kerstconcert van Hofstads JeugdOrkest was zowel voor de muzikanten als het publiek een geweldige ervaring. De jonge muzikanten speelden met veel passie en talent, en het was duidelijk dat ze genoten van het spelen voor het publiek. Zeker toen er een kersttoegift werd gegeven waarbij alle orkesten op het podium kwamen. Na veel passen en meten speelden ongeveer 150 kinderen op het podium tegelijkertijd onder andere “Jingle Bells” voor het publiek. Het was een prachtig muzikaal feest dat alle aanwezigen in de feeststemming bracht.

keyboard_arrow_up